Search in the website:

El Kachon

el-kachon-svet-dovoljenih-lazi-1Smo avtorski band ki se napaja z zvoki rocka in bluesa, našo glasbo je enako pristno moč slišati v električni in akustični postavi. Kilometre smo nabirali po številnih klubih in festivalih v Sloveniji in tujini, med drugim Schengenfestu, Rock Otočcu, Pivu in cvetju v Laškem, pa na Beograjskem in Užiškem blues festivalu, Zaječarski Gitarijadi, Bedem festu v Nikšiću, glasno smo zveneli tudi v Badnu in Zurichu v Švici. Imeli smo čast deliti oder z bandi kot so Gov`t Mule, Ana Popović, Jefferson Starship, Josipa Lisac, Bajaga, Majke, Parni Valjak, Let 3, Dan D in mnogimi drugimi.

Za nami so trije studijski albumi: In The Bush (2013); Permanently Lubricated Nuts (2015); Svet Dovoljenih Laži (2016).
Naše pesmi se pojejo v angleškem in slovenskem jeziku, nagovarjajo vsakega izmed nas in nas ohranjajo pri zdravi pameti. El Kachon je tu, pristen in iskren. Privoščite si ga!

2019

Rock’n’roll je še zmeraj odrinjen na obrobje aktualnega glasbenega dogajanja in popularnosti, v
podobnih tonih se je leto odvijalo tudi Kačonom. Vajeni vzponov in padcev smo za ogrevanje s prvim
koncertom startali že v januarju, pomladne mesece pa smo rezervirali za snemanje sedmih preostalih
pesmi s prihajajoče četrte plošče. Bobni, bas in kitare so bili uspešno postavljeni in »zapisani« v nekaj
dneh, za tolkala in vokale pa smo si vzeli več časa, da bi na koncu vse izpadlo tako kot je bilo
zamišljeno.
Novi singl Osvobojena smo želeli ob izdaji pospremiti tudi s sliko; finance so nakazovale da je najbolje
če se zadeve lotimo v lastni režiji. Video je luč sveta zagledal v začetku poletja; prinesel nam je veliko
zabave in kreativnosti kar vedno da krila ekipnemu duhu.
Nekaj malega skrhanega upanja v boljše čase po pravilu vrnejo tudi živi nastopi. Letos smo take
občutke doživljali na koncertih v Kobaridu, med člani skupine »The Dreams« v Mariboru, veseli
december pa je bil dvakrat vesel ob nastopu v Mokronogu pri prijatelju Viliju.
Stotega koncerta nismo posebej obeležili, na žalost nam je »ušel« iz registra, neplanirano se je zgodil
v Dolenjskih toplicah, kjer se je praktično vse začelo. Številka je za nekoga velika, za nekoga
zanemarljiva; če vse skupaj združiš to pomeni dobre tri in pol mesece pravega rokerskega življenja z
vsem kar spada zraven. Temu pa bi se redko kdo odpovedal….
Kar nekaj časa nam je jeseni in pozimi vzela administracija in priprava na izdajo novega albuma.
Zbiranje fotografij, urejanje besedil, oblikovanje naslovnice, prijava pesmi, korespondenca z
izdelovalcem plošč… Naša stara neizpolnjena želja zavrteti kačo na pravem gramofonu se počasi
uresničuje,veseli dogodek je tik pred zdajci!

2018

Leto ki je bilo na žalost ne ravno bogato kar se tiče živih nastopov se je na kreativnem področju izkazalo kot bolj uspešno. Zametki zastavljeni že v prejšnjem letu so se uresničili spomladi z izdajo singlov Krog in Peti greh; pri prvem smo se potrudili tudi z videom v lastni produkciji. Za dodatno popotnico novih pesmi smo poskrbeli z nekaj intervjuji, med drugim tudi v oddaji legendarnega Branete Rončela. Vse skupaj se je obrestovalo s predvajanji na radijskih postajah in s predlogi za popevko tedna na Valu 202.
S Tretjim kanujem smo odigrali nekaj skupnih koncertov v upanju na boljšo promocijo, se v organizaciji banda Pikapolonica udeležili mini festivala za mejo v Italiji, po daljšem času pa smo spet povohali velike odre z nastopom na festivalu Motorcity v Tolminu. Zelo se je prileglo in nam napolnilo rahlo iztrošene baterije.
2018 se je zaključilo z odličnim koncertom pri naših prijateljih v Loki pri Zidanem mostu in pospešenimi ter intenzivnimi vajami novih avtorskih komadov, ki bodo luč sveta zagledali na četrtem albumu Kačonov v naslednjem letu. Izziv je ravno pravšnji, idej in inspiracije veliko, tudi muze še vedno gledajo na nas z milim pogledom, tako da ni strahu: prihaja nova doza glasne, srčne in uživaške muzike!

2017

Prva polovica leta je bila rezervirana za koncerte. Nekaj je bilo samostojnih nastopov na preverjenih lokacijah, kjer še verjamejo v dobro iskreno glasbo (Prulček v LJ, pa Cafinho v Piranu na primer….), zgodilo pa se je tudi nekaj  zelo uspešnih gostovanj in sodelovanj.

Eno izmed njih je bil nastop v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu pred legendarnim Parnim Valjkom, kjer smo neizmerno uživali pred številno publiko, na velikem odru in v vrhunskem zvoku.

Ob koncu poletja smo na novomeški Loki organizirali koncert s prijatelji, kjer smo mikrofon in pesmi delili z novimi močmi dolenjske scene Tretjim  kanujem, izkušeno in preverjeno pevko Simono Lešnjak ter legendo Cvetom Šalijem. Nepozaben večer, ki kliče po ponovitvi! Proti koncu leta je glas El Kachonov nekoliko potihnil, v prvi plan pa smo zopet postavili kreativnost. Do konca leta je že nastala glavnina pesmi za novi album, prvi singl pa se bo po načrtih zavrtel na začetku pomladi naslednjega leta. Pričakujete lahko prepoznaven Kačonski zvok, z še več bluesovskega in rokovskega pridiha. V kratkem!

2016

Kar nekaj vzporednic smo povlekli iz prejšnjega leta; akustični koncerti so postali stalnica, 14681890_1777127775869043_5669906596978366505_n
všeč nam je bil drugačen zvok naših pesmi, pa tudi nekaj priredb smo dejansko izbrali ravno zaradi takega načina igranja.
Prvi zametki tretje plošče so tudi nastali še v letu 2015, dve že posneti pesmi v slovenskem jeziku sta čakali na uradno objavo.
Ideja o popolnoma slovenski plošči je dozorela. Besedila smo poskušali obrusiti do potankosti, glasba je bila v veliki meri narejena,
produkcijo in snemanje pa smo spet zaupali Dejanu Radičeviću.

Presenetljivo hitro smo se popolnoma poistovetili s slovenskim zvenom komadov,
naša zvesta  publika jih je zelo dobro sprejela, pritegnili pa smo tudi marsikatero novo uho.
Plošča Svet dovoljenih laži je izšla konec maja pri založbi Celinka in zelo hitro našla svoje mesto na radijskih valovih.
Uspešno predstavitveno turnejo smo začeli na festivalu Godibodi v Ljubljani in jo preko poletja nadaljevali po celi Sloveniji.

kacho-027                                                                                14203141_838077126329793_941199211331590556_n
Med tem se je še enkrat izkazalo, da zvok klaviatur ni najbolj naklonjen El Kachonu, saj je sodelovanje z nami zaključil Mileta Grujić.
V novembru smo predstavili video spot za najbolj odmeven singel z nove plošče, Odpoved. gori-tromostovje
Režisersko palico je tokrat vrtel Ray Stinger in nam dal v roke zelo všečen in gledljiv izdelek,
ki mu seveda želimo čim več ogledov.

Vključeni v projekt  Celinke in Vala202 Izštekanih 10 – Sounds of Slovenija, ter s samostojnimi koncerti smo uspešno leto pripeljali do konca.

2015

Leto 2015 je bilo bogato na vseh področjih.
Koncertno smo doživeli dva vrhunca: turnejo po Švici z nastopi v Badnu in Zurichu, ter festival Bedem Fest v Nikšiču, v Črni gori.
Pri takih dogodkih pravzaprav težko rečeš kaj je večji užitek, nastop ali road trip sam po sebi.

Spomladi smo s snemanjem vokalov pritisnili piko na i naši drugi plošči.

11894652_10155997150020311_717616361806199177_oPosneli smo naš prvi videospot, oziroma v razmiku nekaj mesecev kar dva,
za pesmi Ples zagrnjenih zaves in Klic, ki sta bili v bistvu prvi dve pesmi v slovenskem j11950263_818850334896465_3029430287949287281_oeziku, prepesnjeni iz angleščine.
Pod taktirko Maja Valerija smo tako naši glasbi dodali še sliko.

V oktobru smo dočakali uradni izid druge plošče Permanently lubricated nuts.
Mogoče malenkost manj oster od prvenca, a nekako zrelejši, uravnotežen izdelek.
Dejan Radičević je s svojo produkcijsko roko pustil globok pečat.
Jeseni se je zasedbi pridružil Mileta Grujić na klaviaturah in še popestril že tako bogat zvok Kačonov.

2014

S prvim albumom v žepu se je kamen začel kotaliti hitreje in hitreje, poti nazaj ni bilo več. Skoraj na vsake vaje smo prinesli kako idejo za nov komad, tako da se je material za drugo ploščo zelo hitro nabiral, čeprav se prvi CD še niti ni dobro ohladil. Dozorela je tudi ideja o akustični verziji El Kachonov z nastopom v Sokolcu v Novem mestu. V »slečeni« podobi naših komadov smo uživali vsi, publika in mi, tako da so akustični koncerti postali del rednega repertoarja. Sredi leta smo spet doživeli kadrovske rošade, bend je zapustil Mladen Cetina. Odločili smo se nadaljevati brez klaviatur, malenkost prearanžirali komade in Kačone pomaknili v bolj kitarske vode. Prijavili smo se in nastopili na najstarejšem rokerskem festivalu na Balkanu, Zaječarski Gitarijadi. Na štiridnevni veselici je nastopila smetana rock glasbe s prostora bivše Jugoslavije. Skoraj neponovljiva izkušnja.

Poletje smo delno preživeli po klubih na Primorskem, jeseni pa smo začeli s snemanjem druge plošče.img_5038
Dolgo časa smo premlevali kako, kje in s kom naj se tega lotimo.
Naša pobožna želja je bil Dejan Radičević, ki je po spletu srečnih naključij in ob pomoči
Aleša Dravinca prišel skupaj v paketu s studiem RSL.
Vtise po zaključenem prvem delu snemanja smo strnili kje drugje kot v Srbiji.
Nastop na Blues festivalu v Novem Beogradu je zadovoljil vse naše čute.
Na predzadnji dan v letu smo pri -15°C skupaj z našimi najzvestejšimi poslušalci zmrzovali na odprtem odru na glavnem trgu v Novem mestu.

 

2013

V želji po lastnem prostoru za vaje smo se preselili v Novo Mesto, v zaklonišče Dijaškega doma.
Produkcijske vaje z Matejem Gobcem v novem okolju so zelo pomagale pri zaključnem poliranju pesmi, prava zvočna podoba albuma pa je seveda nastala v njegovem studiu Soundgrounded v Ljubljani. Matej se je izkazal kot velik perfekcionist, obenem pa ohranil naš zvok surov in prvinski.
dsc_0697

Po končanem snemanju smo se prvič pokazali na nacionalni televiziji v oddaji Dobra ura z Akijem, kjer smo v živo odigrali Everything I get. Baterije po kar naporni pomladi smo si napolnili na prvi mini turneji izven meja Slovenije.

Na blues festivalu In Wires v Užicah smo oder delili z legendarnimi Jefferson Starship, 1417750_10202793672066237_400682794_o
v Kraljevu pa smo nastopili še z nekaterimi Srbskimi kolegi na velikem motozboru.
Plošča In the Bush je izšla na dan nastopa na festivalu Pivo in Cvetje v Laškem.
Tudi tu nismo izpustili iz rok priložnosti za druženje z glasbeniki svetovnega kalibra Gov’t Mule in Ana Popović.
Koncertno sezono smo nadaljevali v Srbiji, v Somborju in Novem Sadu, kjer smo gostovali na 10. obletnici delovanja benda Šinobusi. Tudi sodelovanje z njimi je zgodba  o ljubezni na prvi pogled, ki še kar traja.
Prednovoletno rajanje smo si privoščili v Črnomlju,
kjer smo oder in publiko ogreli za Prljavo Kazalište.

 

2012

V drugo leto smo zakorakali še bolj pogumno, kot se spodobi smo najprej obredli lokalna prizorišča in vztrajno nabirali fane.kewdr-1-16
Že na prvem koncertu v dolenjski prestolnici se je zgodila  velika ljubezenska zgodba, ena izmed mnogih ki so sledile.
Brez velikega pompa je v naša življenja vstopil Aleš Dravinec, naš tonski guru in postal nepogrešljiv član benda.
Na izboru novih bendov festivala Rock Otočec smo osvojili prvo mesto in si priigrali snemanje prvenca.
Kmalu za tem so na žalost sledile prve spremembe.
Ostali smo brez dveh članov, bobnarja Aleša Hrvata in pevke Špele Kopač.
Na bobnarskem stolčku se je ekspresno hitro udomačil Žiga Dobravc, el-kachon-dt-jk-lq-13-copy
glavni pevski mikrofon pa je v roke prijela Tina.
Sledili so prvi nastopi na večjih odrih, Rock Otočec, Schengenfest,…
in seveda klubska scena na Primorskem, v Ljubljani  in drugod po Sloveniji.
Kljub kadrovskim spremembam in novi razporeditvi vlog,
so nam misli vse bolj uhajale k snemanju prvenca.
Prve posnetke smo uspeli narediti v samem zaključku leta.

 

 

 

2011

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEl Kachon se je rodil ravno v času ko se je slovenska glasbena scena umirila, »uredila«OLYMPUS DIGITAL CAMERA
in na žalost do konca skomercializirala.

Timing je bil idealen. Veliko poklicanih in nepoklicanih sodnikov
je imelo težave z umeščanjem El Kachonov, stilsko in pojavno. Kaj hudiča se gremo s to dinozavrsko glasbo je bil stavek, ki smo ga pogosto poslušali.
Obujati prvinski rock z vsemi žlahtnimi podzvrstmi v letu 2011,
komu še pade kaj podobnega na pamet?!
A naredili smo ravno to in še več; zasedbo zastavili široko,
z močno ritem sekcijo, dvema kitarama, klaviaturami,
spremljajočimi vokali, pripravljali smo prostor tudi za pihalce…
Prve skupne zvoke smo iz grl in zvočnikov izvabili v legendarnem klubu
društva Pankura – Kewdru v Dolenjskih toplicah.

Kreativne žilice so se zelo hitro sprožile in sprostile, začeli so nastajati  avtorski komadi. Angleščina se je kot jezik, glede na glasbo, ponujala sama po sebi. V kratkem je nastalo deset pesmi s katerimi smo prebili led na našem prvem koncertu, seveda v Kewdru.                         
Do konca leta smo ujeli še en nastop in tako uspešno in zadovoljno ugasnili prvo svečko na Kačonski torti.

Sondža

Sondža Dejan Gerbec Radaković, rojen 13. junija 1979, v Zemunu, Srbija. Prvi stik z glasbo in prva velika ljubezen (do nje) je prišla s starimi »singl« ploščami, ki so jih imeli starši v svoji zbirki plošč. Mama pravi, da se je od zvokov moje najljubše pesmi tresla cela hiša. Predvajal sem jo dokler se igla […]

Read More

Tomi

Tomi Perinčič Vse se je začelo z mojo prvo kitaro oz. leta 1946, ko jo je moj nono kupil v Italiji. Njemu je baje pomagala odpreti marsikatero okno (punce v tistih časih so še padale na podoknice in take stvari), meni pa pri prvih glasbenih korakih. V malce spremenjeni obliki in preobleki sedaj spremlja že […]

Read More

Krt

Andrej Barbič – Krt “Sam svoj vernik, sam svoj gospod, sebi lasten bog, dober prijatelj vaših otrok.”   Instrument + vokal; uporabljam in zlorabljam  kitare: Schecter ultra 3 , “Homemade Krt Telecaster”, Vintage Icon Telecaster, Les Paul (kakršenkoli, če je na posojo), Fender 50’s Classic Series Stratocaster, Epiphone Dot.  Hohner orglice, Orange Tiny Terror, Marshal […]

Read More

PimpS

Primož Malenšek – PimpS Instrumentarij: tolkala (percussion); konge, šuške… Zasedbe in sodelovanja: Od Franclna možgani, Perkakšns, New Citizens, StrojMachine, Moveknowledgement, Dan D, Tabu, Mepz Popmlad, DMP, CaveRock, Jana Sen, Kut Gas, Borut Antončič, Direndaj in mnogo drugih, tudi armada DJ-jev na house eventih… Vplivi drugih glasbenikov: vsi ki so imeli mesto v mojih ušesih…

Read More

Žiga

Žiga Dobravc Z devetimi leti sem vstopil v svet glasbe in od takrat sva nerazdružljiva. Na oddelku tolkal glasbene šole v Novem mestu sem se srečal z ritmom, ki mi je dal dobro popotnico k razumevanju glasbe. Prva štiri leta sem posvetil učenju bobnov katerim je sledila kitara, po njej pa zopet vrnitev k bobnom. Ob zaključku osnovne […]

Read More