Search in the website:

Sondža

Sondža

Dejan Gerbec Radaković, rojen 13. junija 1979, v Zemunu, Srbija.

Prvi stik z glasbo in prva velika ljubezen (do nje) je prišla s starimi »singl« ploščami, ki so jih imeli starši v svoji zbirki plošč. Mama pravi, da se je od zvokov moje najljubše pesmi tresla cela hiša. Predvajal sem jo dokler se igla na gramofonu ni ˝vžgala˝. Moj hrapavi glas je vse stanovalce spremljal od jutra do večera. Cele dneve sem prepeval, žvižgal ali momljal najljubše melodije in ob tem poskušal peti v angleščini, katere nisem znal. 

Moj prvi glasbeni inštrument so bili bobni znamke˝PKB Beograd˝, ki sem jih izdelal sam iz škatel za jogurt in mleko, zlepljenih s selotejpom. Kmalu za tem je brat Dušan (Dule) domov prinesel prvo električno kitaro in takrat se je v hiši začel pravi cirkus. HH ojačevalec je omogočal, da se je vse treslo, Ei Niš zvočniki pa so bili zato pogosto na servisu. 

Prva skupina, v kateri sem igral na izposojeno bas kitaro, je bil punk bend Neuroza. Strune so pokale na skoraj vsaki vaji. Največkrat sem jih ponovno zvezal in nastavil nazaj na bas kitaro, dokler niso bile popolnoma neuporabne. Vaje smo imel v kleti naše stare hiše v Zemunu. Ob igranju so se tresli kozarci z ajvarjem in vloženimi kumaricami, mi pa smo uživali in sanjali o turneji. Ravno na ta čas me vežejo najlepši spomini.

S časom so se menjale skupine, glasbene zvrsti, iz kleti pa smo prešli v prostor za vaje s profesionalno opremo, čemur so sledili klubski nastopi in koncerti.

Strange Brew, najaktivnejši bend, v katerem sem zgradil svoj zvok in slog igranja, je v meni pustil globok in močan pečat. Dolgoletno ustvarjanje z glasbenikoma, kitaristom Džonijem in bobnarjem Bujo, mi je poleg trdnega prijateljstva prineslo ogromno znanja in izkušenj.

Ob selitvi v Slovenijo, sem našel svoje pravo mesto v skupini El Kachon, kjer lahko živim svoj R’n’R!

Skupine v katerih sem igral in še vedno igram:

Neuroza (Punk) bas, spremljevalni vokali
Shangri-La (Rock jam band) bas, glavni vokal
Vedanta (R`n`R cover) bas, spremljevalni vokali
Tisha (PoP) bas, spremljevalni vokali
FAR (R`n`R) bas, spremljevalni vokali
Strange Brew (R`n`R cover jam band) bas, glavni in spremljevalni vokali
El Kachon (Rock, blues, soul, funk) bas, glavni in spremljevalni vokali
Transformator (R`n`R cover) bas, glavni in spremljevalni vokali
El Brew (R’n’R cover jam band/ avtorski) bas, spremljevalni vokali

Oprema in istrumenti:

Gibson Thunderbird
Fender Precision
Squier Jazz Bass vintage modified
BBOX premium, Bass Cabinet by ADRaudio The Sound Company, 12″+6″
Ampeg SVT-410HLF Classic
Gallien Krueger fusion 550

Shure SM58