Pred dnevi je v Kewdru v Dolenjskih Toplicah prvič javno nastopil novonastali dolenjski blues rock bend El Kachon. Vzdušje na koncertu je bilo enkratno, podpora občinstva pa skupini pomeni močno motivacijo za nadaljnje ustvarjanje.

El Kachon je blues rock band, ki sta ga letos ustanovila Andrej Krt Barbič in Tomi Perinčič. Združila sta Krtov hard rock zvok s Tomijevo slide kitaro in rhythm in blues refreni, vse skupaj pa podprla z značilnim blues vokalom. Bendu se je pridružil še bobnar Aleš Hrvat in zgodba se nadaljuje. Kmalu je član zasedbe postal še Dejan Sondža Gerbec Radaković, ki je svojim basom in rockenroll vokalom zakoličil delovanje benda. Bend je nato dobil novo dimenzijo s prihodom vokalistk Špele Cookie Kopač in Tine Gerbec Radaković. In ker v njihovih glavah zorijo številne glasbene ideje, so v bend povabili še kreativnega Primoža PimpS Malenška, ki je s svojimi tolkali in tamburini zaprl čarobni krog benda El Kachon.

El Kachon

Skupina El Kachon prihaja na slovensko glasbeno sceno. (Foto: Alen Zulić)

V njihovi glasbi je čutiti vpliv številnih svetovno znanih izvajalcev, kot so Gov`t Mule, Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd, Rolling Stones, Motorhead, Iron Maden, Steve Ray Vaughan, Elmore James, Susan Tedeschi, Derek Trucks, Grace Potter. V repertoar so vključili avtorske skladbe z besedili v angleškem jeziku, nekatere pa so tudi prevedene iz srbskega jezika. Njihov premierni koncert je potekal v dveh delih. V uvodu so namreč zaigrali tri skladbe v akustični inačici, nato pa so dodali plin in vzeli v roke električne kitare. Odziv publike je bil neverjeten, zato so s koncertom poleg članov benda zadovoljni tudi organizatorji – Športno-kulturno društvo Pank Kura iz Dolenjskih Toplic.

 

Pesmi skupine El Kachon se razvijajo in postajajo vse boljše. Posneli so tudi tri demo single in jih že objavili na nekaterih spletnih omrežjih. Težijo k avtorskim skladbam, a to ne pomeni, da na koncertih ne bomo slišali tudi kakšne priredbe jagodnega izbora. Bend, o katerem bomo še veliko slišali, že načrtuje koncerte v decembru po Sloveniji. Prav tako navezujejo stike z organizatorji festivalov tako po Sloveniji kot tujini.

24ur.com