Skupina El Kachon, ki je nedavno predstavila singel in video Ples zagrnjenih zaves, s katerima je najavila nov album v slovenskem jeziku, tokrat v posluh in na ogled ponuja skladbo Klic. Člani skupineEl Kachon s pomočjo glasbe navezujejo nova prijateljstva in delijo ter prejemajo izkušnje, ki jih popeljejo tudi izven meja Slovenije. Skupino, ki je nedavno izdala drugi album Permanently Lubricated Nuts, tv orijo Tina Gerbec Radaković (vokal), Tomi Perinčič (kitara, vokal), Andrej Barbič – Krt(kitara, vokal, orglice), Sondža (bas), Žiga Dobravc (bobni, vokal) in Primož Malenšek – PimpS(tolkala).

V skladbi Klic gostuje klaviaturist Nenad Patković (Šinobusi), medtem ko je za video tudi tokrat poskrbel Maj Valerij. Gre za pesem »o večni želji. Želji vsakega izmed nas, ki stremi k izražanju in ustvarjanju, čeprav včasih ostane preslišan ali nemara celo zavržen,« povedo člani. Za razliko od skladbe Ples zagrenjenih zaves, kjer sta v duetu pela Tina in Tomi, tokrat vokalni del pripada izključno Tini, medtem ko se vmes kradejo prodorni kitarski vložki in v zadnjem delu žvižganje, ki prida na igrivosti.

bend_5x

Glasba: Sondža in Mladen Cetina
Besedilo: Tomi Perinčič
Aranžma: El Kachon
Kamera in montaža videospota Klic: Maj Valerij
Promocijske fotografije: Jernej Kokol
Poslušajte na Soundcloudu ali poglejte na Youtubu.

»Naša pot je dolga, a mene vodi klic … pesem je, kar sem,« so besede iz besedila skladbe Klic, ki nadvse dobro povzemajo delovanje skupine El Kachon, saj člani menijo, da nas »pesmi združujejo in povezujejo, zaradi njih se smejemo, jočemo … Prihajajo v tisočih različnih podobah in oblikah, le prisluhniti jim je potrebno.« Tudi zato ne sledijo modnim glasbenim trendom, temveč si prizadevajo za pristen rock’n’roll, ki ga slišijo v sebi v trenutkih, ko ostane le tisto, kar so. In »tudi ko odidemo, ko nas več ni, glasba in pesmi ostanejo,« še zaključijo.

Novi album skupine El Kachon izide maja 2016 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

Avtor: Aleš Podbrežnik

ROCKLINE