el_kachon_studio_2250x400El Kachon, blues band z Dolenjske, je s snemanja prvenca trenutno v polnem zagonu. Že od pomladi, ko so si kot nagrado za zmago na vseslovenskem predizboru za Rock Otočec priborili snemanje albuma pri Mateju Gobcu v studiu SoundGrounded , je napetost vztrajno naraščala. Z vmesnimi nastopi po festivalih in klubih so nabirali kilometrino, Matej pa se jim je dvakrat pridružil na vajah v Dolenjskih Toplicah, kjer so dodelali podrobnosti glede aranžmajev.

Prve takte so posneli v petek, 30 novembra, in cel vikend nadaljevali z intenzivnim delom. Do srede, 5. novembra, so tako uspeli zaključiti prvi del, tako da so bobni, bas in ritem kitare v celoti posneti.

p17ecvov1muvt1nl0mmk13go1rrh5

Med samim delom so se dodobra spoznali z načinom in tehnikami snemanja in sprva nekaj časa porabili, da so se sprostili in ujeli prave občutke. V izjemno pomoč jim je bil Matej, kateremu nikoli ne zmanjka energije. Tudi če so bili sami že utrujeni, naveličani in posledično »zadovoljni« s posnetim, jih je priganjal in iz njih iztisnil najboljše, kar so v tem trenutku sposobni odigrati.

Vse njegove izkušnje, znanje in vztrajnost pa so prišli še posebej do izraza pri popravljanju napak, saj šele v studiu ugotoviš vse pomanjkljivosti pri igranju, izpadanju iz ritma in ostale »malenkosti«, ki ločijo dober posnetek od slabega.

Podlaga je tako sedaj uspešno postavljena, po krajši pavzi pride najprej na vrsto nasnemavanje klaviatur, potem vokalov, solo kitar, tolkal in kot popestritev pri dveh pesmih, tudi pihal.

Kot kaže trenutna, še zelo groba zvočna slika, bo zvok oster, prvinski (mogoče še celo bolj kot so si na začetku predstavljali sami), kar se pa navsezadnje za prvenec kar spodobi.

Nekako realno lahko pričakujemo, da bo CD v celoti pripravljen v februarju. Grafično oblikovanje in izgled spremljajoče knjižice so zaupali lokalnim močem, določiti pa bo treba še vrstni red pesmi. Delavni naslov CD-ja, ki bo po vsej verjetnost ostal tudi uradni, pa naj za enkrat ostane še skrivnost.

Avtor: Aleš Podbrežnik

ROCKLINE