Od srede, 27. 6. 2012 do nedelje, 1. 7. 2012,
grad Otočec ob reki Krki pri Novem mestu

ZMAGOVALCI PREDIZBOROV ROCK OTOČCA:
EIGHTBOMB (na fotografiji), EL KACHON, SOUNDTOPIA IN UP N’DOWNSeight_bomb_011_foto_bostjan_tacolx

Minuli vikend je bilo v novomeškem klubu LokalPatriot skrajno napeto, saj je nastopilo vseh 10 skupin, ki so se potegovale za glavne nagrade letošnjega Rock Otočca 2012 (ta bo potekal od 27. 6. do 1. 7. 2012 ob gradu Otočec ob reki Krki pri Novem mestu). Nastopili so vsi zmagovalci predizborov iz desetih slovenskih klubov: Foršus, Soundtopia, Can Of Bees, BTK, Uroš, Up N’Downs, Rollin’ Bastards, Bakan Rock Gang, El Kachon in EightBomb.

V dveh dneh so v polnem klubu lahko ljubitelji Rock Otočca spremljali res dobre slovenske mlade skupine, ki so dokazale, da imamo v naši državi res kvalitetne koncertne izvajalce. Glasovanje je potekalo po internetu, v samem klubu in pa s pomočjo strokovne žirije. Prvo mesto si tako delita skupini EigthBomb in El Kachon(prvi gredo na festival Suoni Nella Notte 2013, drugi pa dobijo snemanje plošče v sudiu Soundgrounded), tretje mesto si je prislužila skupina Soundtopia (kitara v vrednosti 500 EUR, poklanja Audio Pro), četrto pa skupina Up N’Downs. Ravno zaradi delitve prvega mesta so se na Rock Otočcu odločili, da bodo tudi četrtouvrščeno skupino uvrstili v program na veliki oder, kot seveda tudi vse prej omenjene skupine. Vsi ostali ozvajalci pa so prav tako zmagovalci, saj bodo vsi nastopili na letošnjem Rock Otočcu.

Rock Otočec, slovenski rock festival z najdaljšo tradicijo, že 18 let skrbi za promocijo slovenske glasbe, tako neuveljavljenih skupin kot tudi velikih domačih glasbenikov, v vseh letih pa so pripeljali v Slovenijo številne svetovno znane rock zasedbe. Letos bodo med temi nastopili tudi Gogol Bordello, obeta pa se še nekaj presenečenj tudi z mednarodne glasbene scene. O LETOŠNJEM FESTIVALU

Vsi željni kakovostne zabave na eni najlepših slovenskih lokacij, pri gradu Otočec na prekrasni plaži ob reki Krki, bodo lahko letos tam uživali kar 5 dni, od srede 27. 6. 2012 do nedelje, 1. 7. 2012, na doslej največjem in najbolj razigranem festivalu Rock Otočec! Že zdaj vemo, da bo na festivalu kraljevala vrhunska svetovna festivalska in koncertna atrakcija, punk gipsy dub skupina Gogol Bordello (iz ZDA, a zbrana z vseh vetrov), videli pa boste lahko tudi prvo veliko slovensko rock opero, spektakel z naslovom Človeka z bombami priznanega slovenskega gledališkega režiserja Matjaža Bergerja (Anton Podbevšek Teater) s Siddharto v glavni vlogi, drugimi glasbeniki, opernimi pevci, številčnim ansamblom in vrhunsko odrsko postavitvijo. Med glavnimi zvezdami letošnjega festivala bo nastopil vrhunski slovenski glasbenik, avtor in pecec Vlado Kreslin, obeta pa se še mnogo drugih skupin iz Slovenije in tujine, o katerih vas bomo še obvestili. In naj ne pozabimo idilične lokacije na Otočcu, ki vedno znova očara vse ljubitelje dobrih festivalov, ki so namenjeni pravi zabavi in kvalitetnemu druženju.

O ostalih skupinah letošnjega Rock Otočca, ki bo potekal kar 5 dni, vas bomo obveščali sproti.

Več na spletni povezavi, na prenovljeni spletni strani: http://rock-otocec.com/

Avtor: Urban Bolta

ROCKLINE