kdo: Mojo hišni band & El Kachon
kdaj: sobota, 26.03.2016, ob 21.00 uri
kje: Tolmin (Mink)

FaceBook dogodek! 

V soboto, dne 26.03.2016, bodo v tolminskem klubu Mink nastopili Mojo hišni band iz Ročinja in El Kachon iz Dolenjskih Toplic!

Mojo hišni band:
Zgodba o skupini Mojo Hišni Band (MHB) se je zgodila…
… v majhni vasi v Ročinju, obstaja majhen bar Mojo caffe, v katerem je majhen oder, na katerem se dogajajo velike stvari. Čez 100 različnih glasbenikov je nastopalo na tem odru in vsak večer so nastajale nove, še ne slišane melodije. Glasbeniki so se menjali, odvzemali in dodajali so se inštrumenti, dokler ni nekega prav posebnega večera na odru stala skupina naključnih glasbenikov, ki je ta večer začutila, da imajo nekaj skupnega. Groove je bil tako čaroben, da ga je bilo vredno ponoviti še enkrat in še enkrat in še enkrat in tako je nastal Mojo Hišni Band.

Člani skupine imajo zelo raznolik glasbeni okus, kar daje bandu edinstven zvok. V njihovi glasbi slišimo elemente bluesa, rocka, boogiea, popa, jazza. Kolaž vseh teh žanrov, prepleten s solo vložki kar treh kitaristov, bi lahko poimenovali nekakšen Esperanto blues.

Zasedba MHB-ja je nastopila na številnih odrih v Sloveniji in tujini. Izvajajo izključno avtorsko glasbo, po letih delovanja pa so se odločili, da svojo glasbeno pot zapečatijo z izidom albuma. Konec leta 2014 so začeli s snemanjem studijskega materiala, ki je izšel v mesecu aprilu v obliki albumskega prvenca z naslovom Espernato blues.

Aleš Valentinčič – kitara
Peter Šavli – kitara
Simon Kovačič – kitara
Aleks Berdon – bas kitara
Gal Furlan – bobni
Mojca Velikajne – vokal

El Kachon:
 (iz RockLine recenzije, objavljene 13.01.2016)
El Kachon, skupina doma iz Dolenjskih  Toplic, se po dobrih dveh letih vrača na sceno z novim in skupno drugim studijskim albumom imenovanim »Permanently Lubricated Nuts«. Skupina se na novem album še naprej drži vizionarstva glasbenih usmeritev, kot so bile že podane na izvrstnem studijskem prvencu »In The Bush« (2013).

Že na prvencu so El Kachon opozorili, da gre za skupino, ki je za slovenski glasbeni prostor nadvse posebna, pravzaprav izgubljena v času in prostoru. Mladega nastanka, izkušenih in talentiranih glasbenih duš, črpajočih navdih iz blues rock zapuščine šestdesetih in sedemdesetih prejšnjega stoletja, ki pa se rad spogleda tudi z jedrnato rock’n’roll poskočnostjo robustnega odvzena ali pa ritme El Kachon radi spretno podkujejo tudi s funk elementom.

»Permanently Lubricated Nuts« še naprej poglablja in oblikuje sam lik in duh skupine. Skupina gradi tudi na njem polno zgoščeno zvočno kuliso zrelega in veščega aranžiranja. Gradniki zvočne slike lebdijo v pravem ravnovesju. Tudi znotraj aranžiranja noben izmed instrumentov ne jemlje primata oziroma se ne umešča v fokus glasbe. Ta pripada vodilnim vokalom, ki jih El Kachon znova razdelijo med člane zasedbe, vsekakor pa izstopa znova ženski, to je tisti, ki pripada Tini. Občuten oziroma opazen je premik k racionalizaciji aranžmajev. K še večji jedrnatosti in kompaktnosti samih točk. Od tod občutek, da je novi album  bolj »vokalen«, od predhodnika, celo bolj muzikaličen.

V igranju se čutijo tudi to pot oddaljeni vplivi zasedb Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd, Gov`t Mule, Tedeschi Trucks Band,…

Tina Gerbec Radaković – vokal
Tomi Perinčič – kitara, slide kitara, vokal
Andrej Barbič – Krt – kitara, vokal
Sondža – bas kitara, vokal
Žiga Dobravc – bobni
Primož Malenšek – PimpS – tolkala
Mileta Grujić – klaviature
Aleš Dravinec – zvočni inženir

Avtor: Aleš Podbrežnik

ROCKLINE